Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Καλωσόρισμα



Με χαρά σας καλωσορίζω στο νέο μου ιστολόγιο. Πρόθεσή μου εδώ είναι να συζητώ μαζί σας κυρίως για το πώς οι συγγραφείς, πεζογράφοι, ποιητές, φωτογράφοι, δημιουργοί κόμιξ, δοκιμιογράφοι, παραμυθάδες, ειδικοί σε κάποιον τομέα, καλλιτεχνικό ή τεχνικό κλπ., μπορούν να εκδώσουν και να προωθήσουν το βιβλίο τους γρήγορα και οικονομικά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφεύγοντας ενδεχόμενες κακοτοπιές.

Καθώς το εκδοτικό σύμπαν αλλάζει ραγδαία, σήμερα εύκολα ένας συγγραφέας μπορεί να είναι ανεξάρτητος, δηλαδή να γίνει ο εκδότης του δικού του βιβλίου και, το κυριότερο, αυτή η δημιουργική ενασχόληση, εκτός από χόμπι, να αποβεί μια κερδοφόρα εργασία με πλήρες ωράριο.
Κάθε τι, λοιπόν, που συμβαίνει στον εκδοτικό χώρο, και μπορεί να αποβεί χρήσιμο για κάποιον που έχει εκδώσει ή έχει σκοπό να δημοσιεύσει με δικά του έξοδα το βιβλίο του, θα το μαθαίνουμε εδώ, θα το συζητάμε, θα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις σε ενδεχόμενα προβλήματα.

Η βοήθειά σας σε αυτό το εγχείρημα θεωρείται απαραίτητη. Γι’ αυτό ζητάμε τα σχόλιά σας, τις επισημάνσεις σας, τις ιδέες σας, τις γνώσεις σας, όχι μόνο των συγγραφέων, αλλά και των επιμελητών κειμένου, των εικονογράφων βιβλίων, των επιμελητών εξωφύλλων, των τυπογράφων, των προγραμματιστών, και όλων όσων εμπλέκονται στην παραγωγή ενός βιβλίου, χάρτινου ή ψηφιακού.




Καλό μας ταξίδι.